Thee en kruideninfusie voor oktober!

Gepubliceerd op 17 oktober 2023 om 23:07

Hoi, beste theeliefhebber!

Ook al last van een koude verstropte neus die constant druppelt als een lekkende kraan? Om de folklore even aan de kant te schuiven, krijg je geen verkoudheid door in de kou te zitten maar door lekker dicht bij elkaar in alle liefde en plezier de warmte in te duiken ver weg van de gure buitenlucht. Een kuchje hier, een knuffeltje daar, een handje van de buurvrouw, een goed bedoeld beniesd schouderklopje van de buurman en voor je het weet ben je aangevallen door 200 verschillende virusjes. Na de natte neuzen, vallingen, griepjes en coronas, hebben we er nu nieuwe schimmelinfecties bij gekregen. We zien door de bomen het bos niet meer.

Een zaak is duidelijk, we moeten blijven werken aan onze gezondheid om een beter en sterker immuunsysteem op te bouwen. Enkel met een gezond kopje groene thee gaat je dit niet lukken, maar met een bakje bier of frisdrank nog veel minder. De keuze is voor mij dan ook snel gemaakt! Om een betere gezondheid te bekomen moeten we steeds in drievoud denken. Gezond eten en drinken, Voldoende beweging, en een gezonde slaaphygiëne. Verschilende factoren bereiken het juiste evenwicht, en dat is gezondheid.

We hebben een behoorlijke natte zomer met af en toe Noord Afrikaanse temperaturen overleeft, waar de meeste zielen onder ons serieus van hebben afgezien.

Weer een alarmsignaal van het klimaat dat het met de natuur niet de goede richting uitgaat. Wat kunnen we daar allen individueel aan doen of veranderen? Stof tot nadenken. Nu we volop in de kleurrijke herfst zijn beland is het weer tijd om ons levertje onder de loep te nemen en haar een handje te helpen. Een goed moment om te detoxen. Zo verlossen we ons van alle slechte stofjes, en bereidden we ons immuunsysteem voor op een hopelijk strenge winter met veel sneeuw. Aangezien we de laatste winters niet veel sneeuw hebben gezien staat hier het woord 'hopelijk' op zijn plaats. Brandnetel thee komt hier goed van pas om een zuivering-ontgiftingskuur te bij te staan of te vervolledigen. Een infuus van de Purperen zonnehoed of Echinacea is ook aan te raden om het immuunsysteem te versterken. Alle beetjes helpen, nietwaar lieve mensen? Denk aan die bak bier of zoete digestive voor de televisie na een lekkere bourgondische maaltijd, waar ons lichaam 's nachts acht uur nodig heeft om die brij te verwerken tot je weet wel wat...

Sommige mensen houden niet van de aardse smaken van brandnetel of echinacea, en mengen er soms koud geslingerde sinaasappel-honing in dat supperlekker is! Goed zo, nog steeds beter dan frisdrank!

 

Voor deze oktobermaand zijn uiteraard de witte theesoorten bij uitstek de juiste keuze! Deze theesoort is zo lekker dat je de pot honing voorgoed in de kast verstopt. Wil je weten waarom? Lees dan gauw verder...

 

Witte thee is een superverfijnde en lichte theevariant die tijdens de herfstmaanden een uitstekende keuze kan zijn. Deze thee wordt gemaakt van jonge theeblaadjes en knoppen en ondergaat minimale oxidatie, wat resulteert in een subtiele smaak met delicate aroma's.

Tijdens de herfst, wanneer de temperatuur begint te dalen, kunnen de antioxidanten in witte thee je helpen om je immuunsysteem te ondersteunen en je lichaam te beschermen tegen de veranderende weersomstandigheden en verkoudheden.

De van nature lichtzoete superlekkere smaak van witte thee past goed bij herfstige gerechten en desserts, waardoor het een veelzijdige optie is om van te genieten. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen moment voor jezelf of een smaakvolle thee voor bij een herfstige maaltijd, witte thee kan een uitstekende keuze zijn.

 

Een brandnetel infusie wordt vaak geprezen om zijn vele gezondheidsvoordelen. Hier zijn enkele van de potentiële voordelen van brandnetelinfuus:

  1. Ontgifting: Brandnetel staat bekend om zijn vermogen om te helpen bij het ontgiften van het lichaam. Het kan helpen bij het verwijderen van schadelijke stoffen en afvalstoffen.

  2. Voedingsstoffen: Brandnetel bevat een verscheidenheid aan vitaminen en mineralen, waaronder vitamine C, ijzer, calcium en magnesium, waardoor het een voedzame aanvulling op je dieet kan zijn.

  3. Ontstekingsremmend: Sommige mensen gebruiken brandnetelinfuus om ontstekingen te verminderen, wat kan helpen bij aandoeningen zoals artritis.

  4. Bloedsuikerregulatie: Er wordt gesuggereerd dat brandnetel kan helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel, wat gunstig kan zijn voor mensen met diabetes.

  5. Verlichting van allergieën: Brandnetel wordt soms gebruikt als een natuurlijke remedie voor allergische reacties, zoals hooikoorts.

De smaak van brandnetelinfuus wordt vaak omschreven als licht en kruidig, en het kan zowel warm als koud worden gedronken. Het is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een gezonde, cafeïnevrije drank.

Echinacea, ook wel bekend als de purperen zonnehoed, is een populaire kruidachtige plant die vaak wordt gebruikt voor zijn vermeende immuunversterkende eigenschappen. Tijdens de herfstmaanden kan het bereiden van een infuus met echinacea een goede manier zijn om je immuunsysteem te ondersteunen en jezelf te beschermen tegen verkoudheden en griep, die vaak in deze tijd van het jaar voorkomen. Echinacea-infusies hebben een aangename, lichte smaak en kunnen zowel warm als koud worden gedronken. Het is belangrijk om echter niet te overdrijven en het matig te consumeren, aangezien te veel echinacea inname ongewenste bijwerkingen kan hebben. Raadpleeg altijd een gezondheidsexpert voordat je echinacea of andere kruiden in je dieet opneemt, vooral als je medicijnen gebruikt of gezondheidsproblemen hebt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.