Thee en kruideninfusie voor November!

Gepubliceerd op 7 november 2023 om 21:53

In de maand november gaat mijn man steeds op zoek naar paddestoelen om er leuke foto's van te maken. Gewapend met camera, warme jas en met een goed gevulde thermos met Pu-Erh thee verdwijnt hij voor vele uren diep in het vochtige bos.

Wanneer de herfst  de dagen korter en kouder maakt, verlangen velen naar warme troostende drankjes. Thee en kruideninfusies kunnen een heerlijke manier zijn om jezelf op te warmen en te genieten van de smaken van het seizoen.

Hier zijn enkele suggesties voor thee en

kruideninfusies die voor mij goed passen bij deze maand;

1. Gerookte Lapsang Souchong:

 De karakteristieke smaak van Lapsang Souchong is intens en complex. De rokerige aroma's doen denken aan een knisperend kampvuur in een vochtig dennenbos of een rokerige whiskysmaak. Naast de rokerige tonen kunnen drinkers ook hints van hout, pijnbomen en zelfs zoete ondertonen opmerken.

Deze thee heeft een behoorlijk uitgesproken smaakprofiel, wat betekent dat het niet ieders favoriet zal zijn. Sommige mensen zijn meteen verliefd op de complexiteit en het unieke karakter ervan, terwijl anderen wat tijd nodig hebben om te wennen aan de sterke rokerige smaak. Als je een liefhebber bent van avontuurlijke smaakervaringen dan is Lapsang Souchong zeker iets speciaals om uit te proberen.

 

2. Groene Thee:

Jasmijnthee: De zoete, bloemige geur van jasmijnthee kan een

vleugje lente in je herfst brengen.

 

3. Sunshine afternoon:

Onze lekkere melange van zwarte thee, citroen schil, gedroogde pulp van appelsien en pompelmoes, safloer en citroen mirte. Zwarte thee melanges met citrus bieden een verrassende en verfrissende draai aan de traditionele zwarte thee. Deze combinatie van rijke zwarte thee en de levendige smaak van pompelmoes resulteert in een harmonieus samenspel van smaken en aroma's die de zintuigen prikkelen.

De basis van deze melange is een kwalitatieve zwarte assam thee die bekend staat om zijn diepe smaak en volle body. Een waar opkikkertje tijdens deze gure dagen.

 

4. Kaneel thee:

Kaneel met een stukje appel erin:

Onze kaneelinfusie met een stukje verse appel erin, combineert de zoetheid  van het fruit met de warme kruidige smaak van kaneel. Verkies een appel van biologische teelt zodat je de schil niet hoeft te verwijderen.

Een geslaagde keuze voor de sfeermakers onder ons tijdens de kille herfstdagen.

 

5. Echinacea:

Ook tijdens deze snottermaand blijft echinacea een aanrader!

De bioactieve stoffen in Echinacea purpurea, zoals flavonoïden en alkylamiden, worden verondersteld het immuunsysteem te activeren door de activiteit van witte bloedcellen te bevorderen. Het wordt soms ook gebruikt als preventieve maatregel om de duur en ernst van verkoudheidssymptomen te verminderen.

Misschien niet superlekker, maar wel versterkend...

 

6. Kamille thee:

Kamillethee met een scheutje koufgeslingerde appelsienhoning is rustgevend en verzachtend.

Het is perfect om te ontspannen tijdens de vaak drukke herfstdagen.

 

 

Deze lekkere en gezonde thee's en infusies bieden warmte en troost op een koude novemberdag.

De keuze voor bepaalde smaken in november kan sterk afhankelijk zijn van je persoonlijkheid en stemming.

Of je nu kiest voor een traditionele theesoort of een herfstige kruidenthee, bieden deze warme dranken  je

gezelligheid en een knusse sfeer tijdens deze herfstmaand.

Geniet van je favoriete drankjes terwijl je jezelf verwarmt en ontspant tijdens deze prachtige kleurrijke tijd van het jaar.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.