Thee en kruideninfusie voor December !

Gepubliceerd op 2 december 2023 om 22:35

December, de laatste maand van het jaar omarmt de wereld met een sfeer van afsluiting, viering en reflectie. In deze maand lijken de dagen korter, de nachten langer en de temperaturen lager, waardoor de wereld wordt gehuld in een koele omhelzing die vaak samengaat met nostalgie, en het magische gevoel van de feestdagen.

Voor velen is december een tijd van samenzijn en warmte. Families komen bijeen om tradities te vieren, cadeaus uit te wisselen en te genieten van feestelijke maaltijden. Straten en huizen worden versierd met fonkelende lichten en kleurrijke ornamenten, waardoor de omgeving een betoverende gloed krijgt.

Voor mijn man Davy, betekent het vele lange wandelingen in de stille kilte door natte bossen, steeds op zoek naar rond snuffelend wild en prachtige denne appels. Nogmaals verbaast Davy ons met prachtige foto's uit een mooi vergeten stukje Vlaanderen en een absurde grote kanjer van een vliegenzwam.

December brengt ook reflectie met zich mee. Mensen kijken terug op het afgelopen jaar, denken na over hun prestaties en koesteren dierbare herinneringen. Het is een periode van balans, waarin men zich bewust wordt van de tijd die voorbij is gegaan en vooruit kijkt naar nieuwe kansen en avonturen in het komende jaar.

December markeert ook het winterseizoen op het noordelijk halfrond, met sneeuwbedekte landschappen en de belofte van knusse avonden bij het haardvuur. Voor sommigen betekent dit skiën en schaatsen, terwijl anderen zich verheugen op rustige momenten met een warme kop thee.

De maand wordt afgesloten met de overgang naar een nieuw jaar, waarbij mensen wereldwijd elkaar begroeten met hoop, optimisme en de vastberadenheid om 'nogmaals' een frisse start te maken. In december komen alle elementen van vreugde, reflectie en vooruitzichten samen, waardoor het een bijzondere en betekenisvolle tijd is voor velen over de hele wereld. In China gebeurd de overgang op 10 februarie, waar het jaar van de draak van start zal gaan.

Welke theesoorten en kruideninfusies voor tijdens de maand december.

 

  • Rijpe Pu Erh Lao Ban Zhang:
    • Deze gefermenteerde delicatesse wordt door liefhebbers graag gedronken vanwege de mogelijke gezondheidsbevorderende kwaliteiten, en de diepe aardse smaaktonen met een vleugje houtachtige aroma's. Deze thee is tot een reep geperst van 6 delen waarvan elk blokje eenvoudig af te breken is. Zeer handig in gebruik!
  • Ginseng Oolong thee:
    • Een boeiende en verrassende theecompositie die de rijke smaakprofielen van traditionele oolong thee en de verkwikkende eigenschappen van ginsengwortel combineert. Heeft een uitgesproken smaak, energetische kwaliteiten en mogelijke gezondheidsvoordelen.
  • Echinacea purpurea:
    • Echinacea wordt vaak als supplement ingenomen, maar kan ook worden verwerkt tot een infuus. Werkt uitstekend bij het versterken van het immuunsysteem, en het preventief bestrijden van verkoudheidssymptomen.
  • Red passion:
    • Probeer onze red passion met ingrediënten als hibiscus, vlierbessen, rozijnen, frambozen en zwarte braambessen.  Deze fris zurig-zoete smaak kan helpen bij het ontspannen na een drukke werkdag.
  • Gouden melk:
    • Op basis van kurkuma en havermelk, ook wel bekend als 'gouden melk', is een heerlijke keuze. Heeft anti-oxiderende eigenschappen.
  • Kaneel met een stukje appel:
    • Kaneel met een vers stukje appel voor een heerlijke en verwarmende drank die doet denken aan versgebakken appeltaart.
  • Rooibosthee:
    • Rooibos, met zijn natuurlijk zoete smaak, creëert een kalmerende en troostende infusie die perfect is voor gezellige momenten in december.

Bij het kiezen van theeën en kruideninfusies in december, kun je experimenteren met verschillende smaken en aroma's om de perfecte combinatie te vinden die past bij de winterse sfeer en jouw persoonlijke voorkeuren.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.