Thee en kruideninfusie voor Juli

Gepubliceerd op 5 juli 2024 om 01:22

In juli danst de zon op gouden velden, de dagen warm en lang, de nachten zwoel.          

De lucht geurt naar lavendel en wilde bloemen, terwijl de krekels hun zomerliedjes zingen.   

Rivieren glinsteren als vloeibaar zilver, kinderen lachen in het speelse water.                  

De hemel schildert dromen met vurige tinten, de wereld lijkt vol belofte en leven.

Elke bries fluistert een zoet geheim, in juli bloeit het hart, lacht de ziel en drinkt men een lekker ijskoud kopje thee.

Theesoorten en kruideninfusies voor de maand juli.

In de maand juli, wanneer de zomer in volle gang is en de temperaturen stijgen, kun je genieten van verfrissende en hydraterende theeën en kruideninfusies. Hier zijn enkele suggesties:

Ijskoude jasmijnthee is de perfecte verfrissing voor warme zomerdagen. Deze delicate thee, koud geïnfuzeerd, biedt een subtiele bloemige smaak en een verkwikkende dorstlesser, ideaal om koel en gehydrateerd te blijven. Doe een afgestreken soeplepel van deze Jasmijn thee in een theekan. Giet zuiver water op kamertemperatuur in de kan. Zet de theekan voor 4 uur in de ijskast, en klaar is uw gezonde ijsthee!

Geniet van een ijskoude Milky Oolong thee, perfect voor warme zomerdagen. Deze koude infusie biedt een verfrissende mix van romige, bloemige smaken, ideaal om af te koelen en te ontspannen. Doe een afgestreken soeplepel milky Oolong in een theekan. Giet zuiver water op kamertemperatuur in de kan. Zet de theekan voor 4 uur in de ijskast, en klaar is uw gezonde ijsthee!

IJskoude Red Passion thee is de perfecte koude infusie voor warme zomerdagen. Deze verfrissende blend van hibiscus, frambozen en vlierbessen zorgt voor een heerlijke en dorstlessende ervaring. Geniet van de pure smaak van de zomer! Doe een afgestreken soeplepel Red passion in uw theekan. Giet zuiver water op kamertemperatuur in de kan. Zet de theekan voor 4 uur in de ijskast, en klaar is uw gezonde ijsthee!

Serveer het gekoeld voor een heerlijke verfrissing! Bai Hao is een premium witte thee die afkomstig is uit Fujian. Deze top thee staat bekend om zijn delicate smaak, zachte aroma en verfijnde karakter. Het wordt beschouwd als een van de meest kostbare en gewaardeerde witte theeën ter wereld.

Onze eigen blend van Citroenmelisse en gember is een verfrissende en rustgevende kruidenthee die zowel smakelijk als gezond is. Citroenmelisse, bekend om zijn milde citrussmaak en kalmerende eigenschappen. Gember voegt een pittige, verwarmende smaak toe. Samen vormen ze een perfecte combinatie voor een ontspannend en heilzaam drankje, ideaal om tot rust te komen na een drukke dag. Het is een opbeurende keuze voor bij de zomerse warmte.

Goedemorgen Zuid Afrika! Rooibos thee is geliefd om zijn milde smaak en natuurlijke zoetheid. In tegenstelling tot traditionele theeën bevat rooibos geen theïne, waardoor het een populaire keuze is voor mensen die theïne willen vermijden. De thee zit boordevol antioxidanten zoals aspalathin en quercetin die mogelijk gezondheidsvoordelen bieden. Maar het is vooral lekker in de neus en op de tong!

Ik zie het al gebeuren. Je bent op vakantie en wil je slanke lijf en leden tonen aan de helft van de genodigden op het strand. Wat zij niet weten is dat onze slim booster bestaat…Deze unieke blend, ontworpen om een extra boost te geven aan je welzijn, bestaat uit groene thee, groene koffiebonen, Jerba Maté, goji bessen, rode biet, appel en hibiscus. Deze speciale combinatie van smaken en aroma's is niet alleen een streling voor de zintuigen, maar ook een verkwikkende ondersteuning voor je lichaam! Laat de bikini’s maar pronken, en voor de introverte heren de klassieke boxershorts…als het kan liefst tot aan de knieën!

Deze theeën en kruideninfusies zijn niet alleen smaakvol maar bieden ook verkoeling en hydratatie tijdens de zomermaand juli. Of je nu de voorkeur geeft aan warme thee of verfrissende ijsthee, er zijn talloze mogelijkheden om van een heerlijk theemoment te genieten in de zomerse hitte.

De maand juli.

De Hoogzomermaand. Kortom, juli is een maand van levendige zomerse activiteiten, vakanties en vieringen, waarin mensen de warmte van het seizoen omarmen en genieten van alles wat de zomer te bieden heeft.

Zomerse Warmte: Juli vertegenwoordigt het hart van de zomer op het noordelijk halfrond. Temperaturen zijn over het algemeen hoog, en de zon schijnt fel, waardoor het een uitstekende tijd is voor buitenactiviteiten.

Vakantieseizoen: Veel mensen nemen in juli vakantie, waardoor het een populaire maand is voor reizen en familie-uitjes. Stranden, bergen en toeristische bestemmingen trekken veel bezoekers.

Onafhankelijkheidsdag (VS): In de Verenigde Staten wordt 4 juli gevierd als Independence Day. Het is een nationale feestdag met vuurwerk, barbecues en patriottische evenementen ter herdenking van de onafhankelijkheidsverklaring.

Zomerfestivals: Juli is een maand vol zomerfestivals, variërend van muziek- en kunstfestivals tot voedsel- en cultuurevenementen. Mensen komen samen om te genieten van de festiviteiten en de levendige sfeer.

Tuinieren en Oogsten: Tuinen zijn op hun hoogtepunt in juli, vol met bloemen, groenten en fruit. Het is een tijd van overvloed en oogsten voor veel tuiniers.

Buitenactiviteiten: De lange dagen van juli bieden volop gelegenheid voor buitenactiviteiten zoals wandelen, fietsen, kamperen en picknicken. Mensen genieten van de warme avonden en zonsondergangen.

De maand juli volgens de Chinese kalender.

In de Chinese kalender volgt de indeling van de maanden niet precies de westerse kalender. De Chinese kalender is een maankalender, en de maanden hebben variabele lengtes. De zonneterugkeer naar het teken Kreeft, wat overeenkomt met juli in de westerse kalender, heeft echter enkele kenmerken in de Chinese astrologie:

Het Zomerseizoen: In de Chinese kalender wordt juli over het algemeen beschouwd als een maand die het zomerseizoen vertegenwoordigt. Het is een tijd van warm weer, overvloedige regenval en bloeiende natuur.

Het Begin van de Zomer in Traditionele Chinese Geneeskunde: Volgens de principes van de traditionele Chinese geneeskunde wordt de zomer geassocieerd met het element vuur en het orgaan hart. Het wordt gezien als een periode van activiteit en bloei, waarin mensen worden aangemoedigd om hun energie te bundelen en te genieten van het buitenleven.

Qixi Festival (Chinese Valentijnsdag): Het Qixi Festival valt meestal in juli volgens de Chinese kalender. Het is een romantisch festival dat vergelijkbaar is met Valentijnsdag en draait om de legende van de Herdervenster. Stellen komen samen om hun liefde te vieren.

Oogsttijd: Afhankelijk van de regio in China kan juli een tijd van oogst zijn voor bepaalde gewassen. Boeren bereiden zich voor op de oogst van granen en andere gewassen die gedurende het groeiseizoen zijn geteeld.

Vuurwerkfestivals: In sommige delen van China kunnen er vuurwerkfestivals plaatsvinden, vooral in de aanloop naar het Qixi Festival. Vuurwerk symboliseert vreugde en festiviteiten.

Hoewel de Chinese kalender meer gericht is op maanfasen en astrologie dan op seizoensgebonden indelingen, weerspiegelen deze aspecten toch bepaalde karakteristieken van de maand juli. Het is een tijd van groei, bloei en festiviteiten in overeenstemming met het levendige zomerseizoen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.