Thee en kruideninfusie voorJuni

Gepubliceerd op 29 mei 2024 om 22:23

Wie herinnert zich nog de film ‘Waterworld’ met acteur Kevin Costner? Laatst had ik het gevoel dat we met al die regen niet ver van die toekomst verwijderd zijn. Laten we hopen dat de zomer mag beginnen… 

 

In de maand juni ontwaakt de wereld uit haar lente-droom en stapt met volle overgave de zomer in. Langere dagen gevuld met het gouden licht van de zon die hoger aan de hemel klimt. Elke ochtend begroet juni ons met een symfonie van fluitende merels en tjilpende mussen, terwijl de dauwdruppels op het gras schitteren als kleine diamanten. Kinder-gelach vermengt zich met het zoemen van bijen die zich tegoed doen aan overvloedige bloemen. De geur van vers gemaaid gras en bloeiende jasmijn herinneringen ons aan onbezorgde zomerdagen uit vervlogen tijden. 

In de avond, wanneer de warmte van de dag langzaam vervaagt, komt de wereld tot rust onder een deken van sterren die fonkelen op het ritme van nachtelijke kwaak concerten van kikkers. Mensen verzamelen zich rondom vuurkorven, verhalen vertellend en liedjes zingend, terwijl de vlammen dansen en vonken de nachtelijke sterrenhemel kleuren. Toch wil ik benadrukken dat niet iedereen van deze levendige maand kan genieten. Kijk naar Gaza en Israël, Rusland en Oekraïne, en wat er momenteel in de helft van Afrika en Iran gebeurt. Zonder het te beseffen, leven we op een tijdbom. Laten we echter onze zomer niet minder genieten nu het nog kan. Laat de merels ons hoop influisteren en geloof in de kracht van verandering die bij jezelf begint, niet bij het politieke geleuter, maar bij ware en hulpvaardige daadkracht naar onze naaste buren. Dat is op zich al een hele opgave. Laten we hierover bezinnen bij een lekker kopje thee, want alleen in begrip en het blijven ontwikkelen van bewustzijn ligt onze ware aard en rijkdom.    - Davy Castellino

Welke theesoorten en kruideninfusies voor tijdens de maand juni.

In de maand juni, wanneer de zomer officieel begint en de dagen langer en warmer worden, kun je genieten van theeën en kruideninfusies die verfrissend en verkwikkend zijn. Hier zijn enkele suggesties:

Ginseng Oolong thee is een betoverende theecompositie die de rijke smaakprofielen van traditionele Oolong thee en de verkwikkende eigenschappen van ginsengwortel combineert. Deze unieke theevariant heeft de aandacht getrokken van theeliefhebbers over de hele wereld vanwege zijn uitgesproken smaak, energetische kwaliteiten en mogelijke gezondheidsvoordelen.

Serveer het gekoeld voor een heerlijke verfrissing! Bai Hao is een premium witte thee die afkomstig is uit Fujian. Deze top thee staat bekend om zijn delicate smaak, zachte aroma en verfijnde karakter. Het wordt beschouwd als een van de meest kostbare en gewaardeerde witte theeën ter wereld.

Deze top blend heeft zijn wortels in de Japanse theecultuur en werd oorspronkelijk ontwikkeld als een manier om de kostbare groene theeblaadjes te verlengen door toevoeging van geroosterde rijstkorrels die de smaak van de groene thee verzachten, en een nootachtig uniek karakter te geven.

Soms gebeurt het dat ik, terwijl ik een goede nostalgische film bekijk, ideeën krijg over hoe ik het gevoel van een verhaal kan vertalen naar een geslaagd smaakpalet.

Stel je een thee voor die je meeneemt op een reis door het warme en pittoreske landschap van Sicilië, de zonovergoten straten en de nostalgische sfeer van de jaren veertig. Deze reis wordt mogelijk gemaakt door de unieke en verfijnde smaak van de Spicy Malena, een blend geïnspireerd op de klassieke film "Malena" van Giuseppe Tornatore.

De Spicy Malena is een harmonieuze combinatie van citroenmellise, gember en zwarte peper. 

De natuurlijke zuren in de hibiscusbloemen geven de thee een friszure smaak die vergelijkbaar is met cranberrysap. Het is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een fris en pittig alternatief bij een warme zomerdag. Het lijkt voor zich dat de hibiscus zich perfect ontleend voor een ijskoude  ice-tea. Smijt daar nog een lekker stukje fruit in en kom het mij vertellen. Een hydraterende optie tijdens warme dagen. Het is dus geschikt voor zowel warme als koude bereidingen.

Goedemorgen Zuid Afrika! Rooibos thee is geliefd om zijn milde smaak en natuurlijke zoetheid. In tegenstelling tot traditionele theeën bevat rooibos geen theïne, waardoor het een populaire keuze is voor mensen die theïne willen vermijden. De thee zit boordevol antioxidanten zoals aspalathin en quercetin die mogelijk gezondheidsvoordelen bieden. Maar het is vooral lekker in de neus en op de tong!

Voor de die-hard gezondheidsfreaks onder ons, boekweit thee is een interessant verrassende en gezonde drank die wordt gemaakt van de zaden van de boekweitplant,. Boekweit is eigenlijk geen graan, maar een pseudo-graan omdat het geen lid is van de grasfamilie, maar behoort tot de familie van de duizendknoopachtigen. Deze thee wordt steeds populairder vanwege zijn unieke nootachtige smaak en potentiële gezondheidsvoordelen.

Ik zie het al gebeuren. Je bent op vakantie en wil je slanke lijf en leden tonen aan de helft van de genodigden op het strand. Wat zij niet weten is dat onze slim booster bestaat…Deze unieke blend, ontworpen om een extra boost te geven aan je welzijn, bestaat uit groene thee, groene koffiebonen, Jerba Maté, goji bessen, rode biet, appel en hibiscus. Deze speciale combinatie van smaken en aroma's is niet alleen een streling voor de zintuigen, maar ook een verkwikkende ondersteuning voor je lichaam! Laat de bikini’s maar pronken, en voor de introverte heren de klassieke boxershorts, liefst tot aan de knieën...

De maand juni.

Juni markeert het begin van de zomer op het noordelijk halfrond en staat bekend om zijn levendige atmosfeer en overvloed aan zonlicht. Hier zijn enkele kenmerken die de maand juni typeren:

Zomerzonnewende: Juni brengt de zomerzonnewende met zich mee, het langste daglicht van het jaar. Dit symboliseert het hoogtepunt van de zomer en markeert de officiële start van het warmere seizoen.

Bloeiende natuur: Tuinen en landschappen bereiken hun volledige bloei in juni. Bloemen, zoals rozen en hortensia's, sieren tuinen met een scala aan kleuren, terwijl bomen weelderig groen worden.        

Fruitplukseizoen: Vers fruit, zoals aardbeien, frambozen en kersen, is overvloedig in juni. Boerderijen en boomgaarden openen vaak hun deuren voor zelfpluk activiteiten.

Internationale Yoga Dag: Op 21 juni wordt de Internationale Dag van het Yoga gevierd, waarbij mensen over de hele wereld samenkomen om de voordelen van.

Buitenevenementen: Juni is een populaire maand voor buitenevenementen, van muziekfestivals en bruiloften tot picknicks en sportevenementen.
Vaderdag: Veel landen vieren Vaderdag in juni, waarop vaders worden geëerd en verwend met cadeautjes en speciale aandacht.
Eindexamens en afstuderen: Voor studenten betekent juni vaak de afronding van het schooljaar, met eindexamens en afstudeerceremonies die plaatsvinden.
Stranddagen: Met de stijgende temperaturen zoeken mensen vaak verkoeling aan de kust. Juni is de start van het strandseizoen, waar stranden drukker worden en zonneaanbidders genieten van de oceaan.

Juni volgens de Chinese kalender.

In de Chinese kalender is juni een maand die de overgang markeert van de lente naar de zomer. Een periode van overgang en groei, waarin de natuur op zijn hoogtepunt is en mensen zich richten op het koesteren van de energie van de zomer. Het is een tijd van viering, activiteit en het in balans brengen van lichaam en geest. Hier zijn enkele kenmerken van juni volgens de Chinese kalender:

Zomerzonnewende: Net als in de westerse traditie is juni in de Chinese kalender ook gerelateerd aan de zomerzonnewende. Het markeert het moment waarop de zon het hoogste punt aan de hemel bereikt.

Lentefeesten en rituelen: In sommige regio's kunnen er lentefeesten en rituelen plaatsvinden, gericht op het vieren van de overvloedige oogst en het eren van de natuurlijke cycli.

Verbondenheid met de natuur: Volgens de principes van de Chinese geneeskunde en filosofie wordt de zomer geassocieerd met het vuur-element. Mensen worden aangemoedigd om tijd buitenshuis door te brengen, te genieten van de natuur en de energie van het seizoen te omarmen.                                                                                

Tai Chi en Qigong: De zomer wordt gezien als een tijd van actie en beweging. Veel beoefenaars van Tai Chi en Qigong nemen hun oefeningen mee naar buiten, profiterend van het zachte weer en de bloeiende natuur.  

Traditionele kalenderfeesten: Afhankelijk van de maankalender kunnen er in juni specifieke festivals zijn, zoals het Dragon Boat Festival (Duanwu Jie). Tijdens dit festival worden drakenboot races gehouden, en er wordt vaak Zongzi (gevulde kleefrijst pakketjes) gegeten ter herdenking van de dichter Qu Yuan.
Tuinieren en landbouwactiviteiten: Juni is een belangrijke tijd voor tuiniers en boeren. Ze kunnen zich bezighouden met het planten van zomerse gewassen en het verzorgen van hun tuinen, waarbij ze profiteren van het warme weer.

 Vakantie en vrije tijd: In sommige delen van China kunnen mensen in juni genieten van vakantie en vrije tijd. Families kunnen samenkomen, reizen of deelnemen aan recreatieve activiteiten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.