Thee en kruideninfusie voor September

Gepubliceerd op 29 augustus 2024 om 21:43

Mijn man Davy fietst erop los in de bossen, altijd op zoek naar nieuwe beelden, met een goed gevulde thermos Genmaicha. In een fijne groep van warme karakters volgt hij stille meditaties, waar hij samen met anderen, allen op zoek naar de gelaagdheid van het leven, zijn aspiraties deelt. Zoals gewoonlijk ben ik verantwoordelijk voor ieders kopje heerlijke thee, vers uit de natuur, en raak geïnteresseerde zielen hun hart met smaken en geuren die ze voorheen nog nooit hebben ervaren. In die stilte en zorg voor elkaar komen de tongen los, ieder met zijn prachtig, soms gewichtig maar boeiend verhaal. Want al bestaat het leven uit vallen en terug opstaan, is het in die karmische cyclus dat we onszelf leren herontdekken, als een kind in verwondering.

September fluistert zacht haar komst aan, Met een bries die zomer wegblaast. De dagen rekken zich in gouden glans, Maar de avonden ademen koeler langs. Bomen dragen een mantel van verandering, Bladeren dansen in rood, geel, en bruin. De lucht draagt de geur van rijpende oogst, En vogels vertrekken in een verre vlucht. Het licht verzacht, de schaduwen verlengen, De tijd vertraagt, een laatste zomerdroom. September, een brug tussen werelden, Een fluistering van wat was, en wat komt. 

September sluipt stil het jaar binnen, Een sluier van mist over velden en wegen. Ze draagt het raadsel van dagen die krimpen, En nachten die donkerder, dieper zich bewegen. De wind fluistert geheimen door roestende bladeren, Een taal die slechts weinigen verstaan.
De maan hangt lager, bijna tastbaar, Een zilveren oog dat over schaduwen waakt. September, de stille bemiddelaar van seizoenen, waar tijd zijn eigen echo achterlaat.

 

Theesoorten en kruideninfusies voor september.

In de maand september, wanneer de zomer plaatsmaakt voor de herfst en de temperaturen beginnen te dalen, kun je genieten van theeën en kruideninfusies die warmte en comfort bieden. Hier zijn enkele suggesties:

Fungetino's paddenstoelenthee klinkt zowel betoverend als nieuwsgierig makend! Maar wees gerust, het is zeker geen psychedelische thee. Het is een heerlijke thee die een positieve impuls geeft aan de algemene gezondheid. Fungetino's paddenstoelenthee is een unieke en verrassende blend die de rijke smaken van shiitake-paddenstoelen combineert met subtiele accenten van gember, citroenmelisse en een vleugje Chinese jasmijnthee. Het resultaat is een verkwikkende en aromatische infusie die zowel rustgevend als verfrissend is.

Het is een infuus die je zowel kunt waarderen voor zijn heerlijke smaak als voor de verscheidenheid aan mogelijke gezondheidsvoordelen van de individuele kruiden.
Een van de voordelen van deze Herbal Chai thee is dat het geschikt is voor mensen die gevoelig zijn voor theïne of die op zoek zijn naar een cafeïnevrije alternatief. De kruiden in deze thee worden vaak geassocieerd met verschillende gezondheidsvoordelen, zoals het bevorderen van de spijsvertering, het verminderen van ontstekingen en het versterken van het immuunsysteem.

Het biedt een verwarmende en hartige smaak, perfect voor de overgang naar koeler weer.

Goedemorgen Zuid Afrika! Rooibos thee is geliefd om zijn milde smaak en natuurlijke zoetheid. In tegenstelling tot traditionele theeën bevat rooibos geen theïne, waardoor het een populaire keuze is voor mensen die theïne willen vermijden. De thee zit boordevol antioxidanten zoals aspalathin en quercetin die mogelijk gezondheidsvoordelen bieden. Maar het is vooral lekker in de neus en op de tong!

Ginseng Oolong thee is een betoverende theecompositie die de rijke smaakprofielen van traditionele Oolong thee en de verkwikkende eigenschappen van ginsengwortel combineert. Deze unieke theevariant heeft de aandacht getrokken van theeliefhebbers over de hele wereld vanwege zijn uitgesproken smaak, energetische kwaliteiten en mogelijke gezondheidsvoordelen.

Een hemels lekkere thee uit de Nepalese theetuinen die op een hoogte van 1800 tot 2100 meter boven de zeespiegel bloeien. Over het algemeen staat de thee bekend om zijn delicate en bloemige aroma's, vaak vergezeld van fruitige en kruidige ondertonen. Een echte topper onder de theeliefhebbers!

Deze speciale blend heeft zijn wortels in de Japanse theecultuur en werd oorspronkelijk ontwikkeld als een manier om de kostbare groene theeblaadjes te verlengen door toevoeging van geroosterde rijstkorrels die de smaak van de groene thee verzachten, en een nootachtig uniek karakter geven. Uitstekend voor mensen die gevoelig zijn voor cafeïne, en een alternatief zoeken om ’s avonds een smaakvolle thee te drinken waar minder theïne in zit.

Wat Kim Tuyen Oolong zo bijzonder maakt, is de unieke combinatie van smaaktonen die samen een harmonieuze en complexe ervaring creëren. Deze thee heeft vaak een bloemig aroma met tonen van jasmijn en orchideeën, vergezeld van een milde, zoete en fruitige smaak. De smaak is delicaat en verfijnd, met een hint van natuurlijke honingzoetheid en soms een lichte kruidigheid in de afdronk. Deze diversiteit aan smaakprofielen is te danken aan de variëteit aan oolong thee die in Vietnam wordt geproduceerd, evenals de specifieke groeiomstandigheden en verwerkingsmethoden die door lokale boeren worden gebruikt.

Deze theeën en kruideninfusies zijn niet alleen heerlijk, maar ze weerspiegelen ook de warme en gezellige sfeer van de herfstmaand september. Of je nu de voorkeur geeft aan kruidige theeën of fruitige infusies, er zijn talloze mogelijkheden om van een heerlijk theemoment te genieten terwijl de dagen korter worden.

De maand september.

September markeert de overgang van de zomer naar de herfst op het noordelijk halfrond. Enkele herkenbare kenmerken van de maand september:

  • Herfstbeginsel: Officieel begint de herfst meestal rond 22 september op het noordelijk halfrond. September brengt de eerste tekenen van deze seizoensverandering met koelere temperaturen en kortere dagen.
  • Terugkeer naar School en Routine: Voor veel mensen betekent september het einde van de zomervakantie en het begin van het schooljaar. Het is een tijd waarin gezinnen terugkeren naar hun dagelijkse routines en studenten weer naar school gaan.
  • Oogsttijd: September is een belangrijke maand voor de oogst. Boeren brengen de opbrengst van de zomer binnen, en er is overvloed aan verse groenten, fruit en granen.

  • Verandering van Natuurlijke Kleuren: De bladeren van bomen beginnen te veranderen van kleur, wat leidt tot prachtige herfsttinten zoals rood, oranje en geel. Het landschap wordt schilderachtig en biedt een pittoresk uitzicht.
  • Herfstfestivals: Sommige culturen vieren herfstfestivals in september, waarin ze de overvloed van de oogst vieren en dankbaarheid tonen voor wat de natuur heeft gegeven.
  • Weeromslag: September kan een grillige maand zijn als het gaat om weer. Je kunt warme dagen hebben die doen denken aan de zomer, maar ook koelere avonden die vooruitwijzen naar de koudere maanden.
  • Wandel- en Natuuractiviteiten: Het milde weer maakt september ideaal voor buitenactiviteiten zoals wandelen. Veel mensen genieten van het verkennen van de natuur terwijl de bladeren veranderen en de lucht frisser wordt.
  • Voorbereiding op de Herfst: Mensen beginnen zich voor te bereiden op de komende herfst door hun huizen op te ruimen, warmere kleding tevoorschijn te halen en na te denken over herfstdecoraties.

  • Natuurlijke Overgang: September markeert een natuurlijke overgangsperiode waarin de energie van de natuur langzaam verschuift van de uitbundigheid van de zomer naar de rustigere en introspectieve sfeer van de herfst.

  • Dierenbereiding op de Winter: In de natuur zie je dieren zich voorbereiden op de winter, waarbij sommige soorten beginnen met het verzamelen van voedselvoorraden en anderen migreren naar warmere gebieden.

 

September volgens de Chinese kalender.

In de traditionele Chinese kalender volgt september niet precies het westerse kalendersysteem, omdat de Chinese kalender gebaseerd is op de maancyclus. Hier zijn echter enkele aspecten die in deze periode kunnen plaatsvinden:

  • Herfst Equinox (Qiufen): September markeert vaak de Herfst Equinox, een van de vier zonne-termen in de Chinese kalender die de overgang van de zomer naar de herfst aanduidt. Qiufen betekent letterlijk "evenwicht van de herfst" en symboliseert de dag waarop dag en nacht ongeveer even lang zijn. 
  • Tai Chi en Qigong: De overgang naar de herfst volgens de Chinese geneeskunde wordt geassocieerd met het element metaal. Dit is een gunstige tijd voor het beoefenen van Tai Chi en Qigong om het lichaam in balans te brengen en zich voor te bereiden op het koude seizoen.

  • Verandering van Energiesfeer: Volgens de principes van de traditionele Chinese geneeskunde gaat september gepaard met een verandering in de energie van het lichaam en de natuur. Het is een tijd waarin men wordt aangemoedigd om hun energieën te richten op herstel en voorbereiding op de winter.

  • Chongyang Festival (Dubbel Negen Festival): Het Chongyang Festival valt op de negende dag van de negende maand in de Chinese kalender, wat meestal overeenkomt met september in de westerse kalender. Het is een dag waarop mensen traditioneel de natuur in trekken en chrysantenbloemen plukken. Het festival wordt ook geassocieerd met het vermijden van ongeluk en het vergroten van geluk.
  • Oogstfeesten: Net als in veel andere culturen kunnen er in september oogstfeesten plaatsvinden in China. Mensen vieren de overvloed van de natuur en danken voor een succesvol oogstseizoen.
  • Koelere Temperaturen: Afhankelijk van de regio kan september een overgangsmaand zijn waarin de temperaturen beginnen te dalen en de lucht koeler aanvoelt.
  • Voorbereiding op Winterseizoen: In sommige regio's kan september een tijd zijn waarin mensen zich voorbereiden op het naderende winterseizoen door hun huizen winterklaar te maken en voorraden aan te vullen.


Hoewel de Chinese kalender niet dezelfde indeling van maanden heeft als de westerse kalender, zijn deze aspecten en festivals in september enigszins indicatief voor de overgangsperiode en de specifieke kenmerken van deze tijd in de Chinese cultuur.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.