Thee en kruideninfusie voor April

Gepubliceerd op 30 maart 2024 om 17:18

April is een maand die doordrenkt is met de belofte van vernieuwing en de vreugde van de lente. April vertegenwoordigt een tijd van optimisme, waarin de wereld ontwaakt uit de koude winter en zichzelf in een spectrum van kleuren en geluiden schildert. Het is een maand waarin de belofte van groei en leven opwindend voelbaar is in de lucht. Voor mijn man Davy is dit een veelbelovende maand om terug het bos in te duiken, gewapend met camera en een goed gevulde thermoskan met geurige zilvernaaldthee, op zoek naar ontluikende details in de natuur. Hier zijn enkele kenmerken die april typeren:

Lentebloesems: In april bereikt de lente zijn hoogtepunt, en bloesems beginnen uitbundig te bloeien. Bomen worden groen, en kleurrijke bloemen sieren tuinen, parken en landschappen, waardoor een prachtig contrast ontstaat met de frisse lucht.

Vogelgezang: De ochtenden worden gevuld met het vrolijke gezang van vogels. Het is een symfonie van geluiden die de hernieuwde vitaliteit van de natuur weerspiegelt.

Aprilse buien: Het gezegde "April doet wat hij wil" benadrukt de wisselvalligheid van het weer in deze maand.

Paasviering: April omvat vaak de viering van Pasen, een belangrijk christelijk feest dat de opstanding van Jezus herdenkt. Het brengt samenkomsten, processies en kleurrijke eierenjachten met zich mee.

Natuurwandelingen: April is een ideale tijd om buiten te zijn en te genieten van de prille schoonheid van de natuur. Wandelingen in parken of langs bloeiende paden bieden een verademing na de wintermaanden.

Tuinieren en planten: Tuiniers beginnen in april vaak met het zaaien van zaden en het planten van bloemen en groenten.

Dieren in actie: Dieren die uit hun winterverblijven tevoorschijn komen, zoals vlinders en bijen, worden actiever. Het is een tijd waarin de natuur zich herstelt na de koude maanden.

De maand april volgens de Chinese kalender.

 

In de traditionele Chinese kalender is april een maand waarin de lente zich volledig manifesteert en de natuur tot leven komt. In het algemeen vertegenwoordigt april een periode van overgang en positieve energie na de winterse maanden. Hier zijn enkele kenmerken van april volgens de Chinese kalender:

Lentefeesten en Qingming Jie: Qingming Jie, ook bekend als het Tomb Sweeping Festival, valt meestal in april. Tijdens dit festival eren mensen hun voorouders door hun graven te bezoeken, schoon te maken en offers te brengen. Het markeert ook een tijd waarin de natuur ontwaakt, en mensen trekken er vaak op uit voor picknicks.

Splitsing van seizoenen: De maand waarin de seizoenen officieel veranderen. Het markeert het einde van de lente-equinox en het begin van het zonneterugkeerseizoen. De natuur is in volle bloei, en boeren zijn druk bezig met planten en zaaien.

Traditionele Chinese geneeskunde: In de traditionele Chinese geneeskunde wordt april geassocieerd met de lever en het hout-element. Het is een tijd waarin het lichaam wordt gezien als gevoeliger voor levergerelateerde aandoeningen, en mensen kunnen hun dieet en levensstijl aanpassen om de gezondheid van de lever te ondersteunen.

Voorbereiding op landbouwseizoen: Boeren bereiden zich voor op het drukke landbouwseizoen. Ze kunnen beginnen met zaaien en planten terwijl ze profiteren van het gunstige weer en de vruchtbare grond.

Symboliek van groei en hernieuwing: Een tijd van groei en hernieuwing, vergelijkbaar met hoe de natuur ontwaakt na de winter. Het symboliseert positieve energie en kansen.

Culturele evenementen: Afhankelijk van regio en traditie kunnen er verschillende culturele evenementen en festiviteiten plaatsvinden in april. Het kan variëren van dansen en optochten tot ceremonies ter ere van lokale Boeddhistische en Taoïstische godheden.

Welke theesoorten en kruideninfusies voor tijdens de maand april.

 

In april, wanneer de lente zich in volle pracht ontvouwt, kun je genieten van theeën en kruideninfusies die passen bij het bloeiende seizoen. Hier zijn enkele suggesties:

Deze sencha die wij verdelen komt van het Makinohara gebergte, en is een uitstekende kwaliteit. Dat proef je omdat het minder bitter smaakt. Ook de mooie lichtgroen-beige kleur verraad de hoge kwaliteit. Top voor de grote lenteschoonmaak voor jou lichaam!

Dit jasmijntje uit Fungetino's collectie is een verfijnde groene thee die doordrenkt is met de delicate geur en smaak van jasmijnbloesems. Deze thee resulteert in een heerlijke en aromatische florale infusie.

Is een bijzondere witte thee die afkomstig is uit de Fujian-provincie in China. Deze thee staat bekend om zijn verfijnde smaak, subtiele aroma en de zilveren haartjes op de knoppen, die de thee zijn kenmerkende uiterlijk geven. Zeer hoge kwaliteit met mogelijke gezondheidsvoordelen.

Japanse matcha staat bekend om zijn rijke concentratie aan antioxidanten, waaronder EGCG, een natuurlijk voorkomende catechine, een type polyfenol, die voornamelijk wordt aangetroffen in groene thee. Het staat bekend om zijn sterke antioxidante eigenschappen, wat betekent dat het helpt vrije radicalen in het lichaam te neutraliseren, die gunstig kunnen zijn voor de gezondheid.

  • Fungetino’s gouden kamillethee:

Onze gouden kamillethee is een mix van kamille met kurkuma en gember. Het heeft zowel een zonnige smaak als mogelijke gezondheidsvoordelen. 

  • Paardenbloemthee:

Onze Fungetino’s paardenbloemthee is gemaakt van de drie bestanddelen van de plant. De gedroogde en versneden wortels, bladeren, en bloesems van de plant. Een krachtige infusie! Kan een lichte en aardse smaak bieden waar je indien nodig wat honing bij kan toevoegen. Het staat bekend om zijn zuiverende eigenschappen, en ondersteunende werking op de pancreas, lever, galblaas en nieren. 

  • Muntthee met citroenmelisse:

Een super koele combinatie van munt en citroenmelisse creëert een verfrissende en opbeurende infusie. Het is ideaal voor een middagpauze in de lentezon.

Deze theeën en kruideninfusies vangen de levendige energie van de lente en bieden een smakelijke manier om te genieten van de bloeiende natuur.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.