Thee en kruideninfusie voor Mei

Gepubliceerd op 2 mei 2024 om 21:50

Even ter zijde. Fier kondigen we aan dat we de trotse meter en peter zijn geworden van vier kleine pimpelmeesjes! Twee levendige pimpelmezen hebben ergens in april vier kleine eitjes gelegd in het vogelhuisje van onze achtertuin, en nu zijn ze uitgekomen! Elke dag worden we getrakteerd op een symfonie van prille vogelgeluiden, terwijl moeder en vader pimpelmees druk heen en weer vliegen tussen boom en nest, met hun snavels vol wormpjes om de kleintjes te voeden. Het is een genot om te zien. Op dit moment woeden er dankzij een hoop idioten meer dan 80 oorlogen in de wereld, maar de pimpelmeesjes geven ons hoop op betere tijden!

    In de maand mei, wanneer de lente volop bloeit en de dagen langer en warmer worden, kun je genieten van theeën en kruideninfusies die perfect passen bij het seizoen. Hier zijn enkele suggesties:

     

    Deze unieke blend, ontworpen om een extra boost te geven aan je welzijn, bestaat uit groene thee, groene koffiebonen, Jerba Maté, goji bessen, rode biet, appel en hibiscus. Een verkwikkende boost voor je lichaam!

    Matcha is een verfijnde groene thee poeder dat rijk is aan antioxidanten, vitamines en mineralen. Het staat bekend om zijn krachtige effecten, zoals een verbeterde concentratie en natuurlijke energieboost. Met zijn veelzijdigheid kan het worden genoten als een traditionele thee, toegevoegd aan recepten of gebruikt in schoonheidsrituelen voor een stralende huid. Heeft een ontgiftende werking. Matcha Kasumi, heeft een verfijnde groene thee smaak zonder de bittere ondertoon.

    Hojicha, een traditionele Japanse groene theevariant van bio kwaliteit, heeft de harten van thee liefhebbers over de hele wereld veroverd. Wat deze thee zo uniek maakt, is het proces van roosteren dat het ondergaat, wat resulteert in een karakteristieke milde nootachtig smaak. Zelfs met een subtiele zoetheid die het plezierig maakt voor zowel nieuwe als ervaren thee drinkers. Het is een veelzijdige thee die zowel warm als koud gedronken kan worden, en het wordt vaak vergezeld van zoete lekkernijen zoals traditionele Japanse gebakjes of rijstcrackers.

    Citroenmelissethee is een verfrissende en aromatische drank die wordt gemaakt van de bladeren van de citroenmelisseplant. Deze kruidenthee staat bekend om zijn citroenachtige geur en smaak.

    De thee heeft een subtiele citroensmaak die zowel verkwikkend als rustgevend kan zijn. Het wordt vaak gewaardeerd vanwege zijn kalmerende eigenschappen, die kunnen helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning. Voeg hier een paar blaadjes van onze gedroogde munt toe en u kunt raden hoe lekker fris het smaakt, zowel warm als koud!

    Melkachtige oolong, is een heerlijke en aromatische thee die zijn naam dankt aan zijn opvallende melkachtige en romige aroma. Deze theesoort is afkomstig uit Taiwan en staat bekend om zijn unieke productiemethode die resulteert in zijn kenmerkende smaakprofiel, waar in werkelijkheid geen druppel melk bij te pas komt! Maak hier ice tea van, en verras u zelf als uw vrienden of familie met deze verrukkelijke icetea van Milky Oolong.

    De thee van heermoes wordt vaak gewaardeerd vanwege zijn ondersteunende voordelen voor de gezondheid van de botten, huid, haar, hart en bloedvaten. Best wel een lekkere kruidenthee die zacht en lichtzoet is van smaak. Van oudsher wordt het gebruikt als een natuurlijke bron van silicium, een mineraal dat een rol speelt bij de gezondheid van botten, huid, haar en nagels. Sommige mensen drinken heermoes thee als onderdeel van hun wellness-routine om de gezondheid van deze lichaamsdelen te ondersteunen.

    Eigenlijk de perfecte kruidenthee voor de maand mei!! Volgens de Chinese kalender staat de maand mei in het teken van de energie van de lever. 

    De paardenbloem staat bekend om zijn krachtige ontgiftende werking, waardoor deze tisane een uitstekende keuze is voor het zuiveren van het lichaam en het ondersteunen van de leverfunctie. Bovendien bevat paardenbloem thee antioxidanten die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen en het bevorderen van een gezonde huid. 

    Deze superlekkere theesoort komt uit Fuding. In het verre Oosten heeft de witte thee een lange geschiedenis van gebruik als geneeskrachtig voedingsproduct met antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Is ook een weldoener voor de huid. In China noemt men deze thee de beste vriend van de vrouw…

    De maand mei.

     

    Mei, de overgangsmaand tussen de lente en de zomer, brengt een sprankelende vitaliteit en overvloed aan bloeiende natuur met zich mee. Hier zijn enkele kenmerken die de maand mei typeren:

    Bloesems en bloemenpracht: Mei is de maand waarin bloesems tot volle bloei komen en tuinen en landschappen transformeren in kleurrijke tapijten. Bomen, struiken en bloemen ontwaken uit hun winterslaap en vullen de lucht met een betoverende geur.

    Langer wordende dagen: Met de dagen die langer worden, genieten mensen van meer daglicht en een zachtere temperatuur. Het is een uitnodiging om naar buiten te gaan, te wandelen en te genieten van de warmere zonnestralen.

    Vogelzang en activiteit: Vogels zijn op hun levendigst in mei. Hun gezang vult de lucht terwijl ze bezig zijn met nestbouw en het grootbrengen van hun jongen. Het is een symfonie van geluid die de levendige natuurlijke activiteit weerspiegelt.

    Moederdag: In veel landen wordt Moederdag gevierd in mei. Het is een gelegenheid om moeders en verzorgers te eren en waarderen voor hun liefde en toewijding.

    Lente-evenementen en festivals: Mei brengt een overvloed aan lente-evenementen en festivals. Van bloemtentoonstellingen tot culturele festiviteiten, mensen komen samen om de schoonheid van het seizoen te vieren.

    Groeiseizoen begint: Boeren beginnen met het planten van gewassen, en tuiniers zorgen voor hun bloembedden. Het is het begin van het groeiseizoen, waarin de aarde wordt benut voor het kweken van voedsel en bloemen.

    Memorial Day (VS): In de Verenigde Staten wordt Memorial Day aan het einde van mei gevierd. Het is een dag ter ere van de militairen die hun leven hebben gegeven in dienst van het land.

    Mei vertegenwoordigt een overgang van de frisse ontluikende lente naar de warmere maanden van de zomer. Het is een periode van bloei, vieringen en een hernieuwde verbinding met de natuur na de rustige wintermaanden.

     

    De maand mei volgens de Chinese kalender.

    In de traditionele Chinese kalender is mei een maand waarin de lente zich verder ontvouwt en de natuur in volle bloei staat. Hier zijn enkele kenmerken van mei volgens de Chinese kalender:

    Lentefeesten: Mei markeert een periode van lentefeesten en vieringen. Mensen genieten van buitenactiviteiten, picknicks en traditionele dansen ter ere van de overgang naar warmere en vruchtbaardere tijden.

    Duanwu Jie (Dragon Boat Festival): Duanwu Jie valt meestal in mei of juni. Het is een traditioneel Chinees festival dat bekend staat om drakenbootraces, het eten van Zongzi (kleefrijst met verschillende vullingen, omwikkeld in bamboebladeren) en het herdenken van de dichter Qu Yuan.

    Landbouwactiviteiten: Mei is een cruciale maand voor landbouwers. Ze zaaien en planten gewassen ter voorbereiding op het groeiseizoen. Traditioneel gezien zijn er landbouwceremonies en rituelen om een voorspoedige oogst te bevorderen.

    Eerbied voor de natuur: Volgens de principes van de Chinese geneeskunde en filosofie, is mei een tijd waarin het hout-element wordt geassocieerd met de lever. Mensen kunnen hun dieet en levensstijl aanpassen om de gezondheid van de lever te ondersteunen.

    Tai Chi in de buitenlucht: Mei is een ideale tijd voor beoefenaars van Tai Chi om hun oefeningen buiten te doen. Deze traditionele Chinese bewegingskunst wordt vaak geassocieerd met verbinding maken met de natuur en het bevorderen van innerlijke balans.

    Theeplukseizoen: In bepaalde regio's van China kan mei het begin van het theeplukseizoen betekenen, afhankelijk van de specifieke theevariëteiten. Theeplukkers gaan de velden in om de jonge, verse theeblaadjes te oogsten die worden gebruikt om hoogwaardige thee te produceren.

    Mei in de Chinese kalender is doordrenkt van culturele betekenis en eerbied voor de natuur. Het is een tijd van viering, groei en harmonie met de cycli van de natuur.

    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.