Thee en kruideninfusies voor februari.

Gepubliceerd op 31 januari 2024 om 22:22

Februari volgens de Westerse kalender;

Februari, de kortste maand van het jaar markeert het moment waarop de winter zijn greep behoudt.

Met de dagen die geleidelijk langer worden, begint februari de belofte van de lente te dragen. Knoppen kunnen verschijnen aan bomen, en er zijn wellicht de eerste tekenen van ontwakende natuur. 

In veel delen van de wereld wordt februari geassocieerd met koude temperaturen, sneeuw en ijs. In sommige regio's worden winterfestivals gevierd om het moraal hoog te houden te midden van de donkere dagen.

Valentijnsdag, op 14 februari, voegt een vleugje liefde en romantiek toe te midden van de winterse kou.

Voor sommigen is februari ook een periode van reflectie. Een maand om terug te kijken op de doelen die aan het begin van het jaar zijn gesteld en om te beoordelen welke vorderingen er zijn gemaakt. 

Februari volgens de Chinese kalender;

Februari in de Chinese kalender is een bijzondere maand doordrenkt met symboliek en tradities die teruggaan tot duizenden jaren. In tegenstelling tot de Gregoriaanse kalender, die we in het Westen volgen, volgt de Chinese kalender een maanjaar, waarbij elke maand begint bij de nieuwe maan en eindigt bij de volle maan.

In de Chinese kalender wordt februari vaak geassocieerd met het Lentefestival, ook bekend als het Chinese Nieuwjaar. Dit belangrijke festival markeert het begin van het nieuwe Chinese jaar en valt meestal tussen 21 januari en 20 februari in de westerse kalender. Het Lentefestival is een tijd van familiereünies, feesten en het vieren van de overgang naar een nieuw begin. Op 10 februari begint het jaar van de draak.

Elk jaar wordt geassocieerd met een van de twaalf dieren van de Chinese dierenriem, evenals een van de vijf elementen (hout, vuur, aarde, metaal, water). Elke combinatie van dierenriem en element komt slechts om de 60 jaar terug, waardoor de cyclus uniek en rijk aan symboliek is.

Het Chinese jaar van de draak is een bijzonder en krachtig jaar binnen de Chinese astrologie. De draak is het enige mythische dier in de Chinese dierenriem en staat symbool voor macht, geluk en voorspoed. Mensen die in het jaar van de draak worden geboren, worden vaak beschouwd als energiek, zelfverzekerd en charismatisch.

Ze worden vaak beschouwd als leiders en visionairs met een sterke wilskracht om obstakels te overwinnen.

Volgens de Chinese astrologie volgt het jaar van de draak op het jaar van het konijn en gaat vooraf aan het jaar van de slang. De draak wordt beschouwd als een teken van geluk en wordt geassocieerd met positieve eigenschappen zoals moed, ambitie en onafhankelijkheid.

De draak staat ook bekend om zijn royale aard en wordt geassocieerd met welvaart en overvloed.

Het jaar van de draak wordt vaak gezien als gunstig voor het ondernemen van nieuwe projecten, het aangaan van uitdagingen en het streven naar persoonlijke groei. Het wordt beschouwd als een tijd waarin mensen hun dromen kunnen najagen en succes kunnen bereiken met vastberadenheid en doorzettingsvermogen.

Kortom, het Chinese jaar van de draak wordt beschouwd als een bijzonder gunstige periode, waarin kracht, geluk en succes hand in hand gaan. Het symboliseert het begin van een nieuwe cyclus vol mogelijkheden en kansen voor groei en voorspoed.

Naast het Lentefestival zijn er ook de lantaarnfestivals, waar kleurrijke lantaarns de straten verlichten en er optochten plaatsvinden. Deze festivals benadrukken de wens voor voorspoed, geluk en eenheid.

Het is een tijd waarin oude tradities worden gekoesterd en nieuwe hoop groeit voor het komende jaar.

 

Welke theesoorten en kruideninfusies voor de maand februari.

 

In februari kun je kiezen voor theeën en kruideninfusies die je verwarmen en comfort bieden tijdens de laatste wintermaand. Hier zijn enkele suggesties:

  • Sticky rice Pu erh:
    • Wat deze thee onderscheidt, is het gebruik van de "sticky rice" (kleefrijst) geurtechniek. Tijdens het fermentatieproces worden bladeren van de Camellia sinensis-plant gemengd met rijstbladeren of extracten, waardoor de thee een kenmerkend aroma van kleefrijst krijgt. Dit proces geeft de thee een zoete, aardse geur en smaak die doet denken aan de geur van vers gestoomde kleefrijst. Een toppor bij koude dagen!

  • Ginseng oolong thee:
    • De betoverende samensmelting van aromatische Oolong en verkwikkende ginseng, houd je scherp tijdens de koude en grijze dagen. Oolong, een gedeeltelijk geoxideerde theesoort die zorgvuldig doordrenkt is met zuiver ginseng extract. Ginseng geeft een warme boost aan je vitaliteit en libido. Laat het smaken!     
  • Gerookte Lapsang Souchong:
    • De karakteristieke smaak van Lapsang Souchong is intens en complex. De rokerige aroma's doen denken aan een knisperend kampvuur of een rokerige whiskysmaak. Naast de rokerige tonen kunnen drinkers ook hints van hout, pijnbomen en zelfs zoete ondertonen opmerken. 

      Als je een liefhebber bent van avontuurlijke smaakervaringen en van thee houdt die anders proeft dan de traditionele zwarte thee, dan is Lapsang Souchong zeker een thee om uit te proberen. Deze thee zal zeker een blijvende indruk achterlaten.

  • Rooibos:
    • De zoete, aardse smaak van rooibos gecombineerd met de heldere citrusnoten van een vers stukje sinaasappel zorgt voor een verkwikkende infusie die de winterblues kan opvrolijken.
  • Ashwagandha:
    • Een kruid met adaptogene eigenschappen! Deze thee kan ontspanning bevorderen en wordt vaak gewaardeerd vanwege zijn kruidige smaak. Het wordt traditioneel gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde en heeft mogelijk voordelen voor het immuunsysteem, het libido , en het verminderen van vermoeidheid. Raadpleeg altijd een arts voordat je regelmatig kruidenproducten consumeert.
  • Hibiscusthee:
    • Hibiscus staat bekend om zijn levendige smaak en dieprode kleur. Het is rijk aan vitamine C en kan een verfrissende keuze zijn, zowel warm als koud. Hibiscus kent ook vele gezondheidsvoordelen.
  • Kamille:
    • Kamille heeft een kalmerende eigenschap en kan helpen bij het ontspannen na een drukke dag. Deze infusie is perfect voor een rustgevend moment. Kamille bied ook ondersteuning bij de vertering, en verlicht maag-darm ongemakken.                                 

De keuze van thee en kruideninfusies is natuurlijk persoonlijk, dus experimenteer met verschillende smaken en ontdek welke het beste bij jouw voorkeuren passen. Februari is een uitstekende tijd om te genieten van warme, troostende drankjes terwijl je je voorbereidt op de naderende lente.

Reactie plaatsen

Reacties

myowndevice
8 maanden geleden

Excited to boost your online security seamlessly? Our independent services provide you covered! From fortifying your website against unwanted visitors to facilitating file sharing, we've got easy solutions for all. https://array.surge.sh